Commissie Samson

Wat zijn de beste manieren om te beginnen met energie overstappen? Je hebt tegenwoordig talloze manieren om hier mee te beginnen

Met wat een altijd stijgende kosten voor de aankoop van energie lijkt te zijn, hebben bedrijven in heel Australië opnieuw belangstelling voor effectieve beheersplannen. De beste methode voor het ontwikkelen van een dergelijk plan is om te profiteren van de energieconsultancydiensten door een bedrijf als Eneco of Essent. We raden je dan ook aan om te kijken hoe energie overstappen een slimme keuze kan zijn.

Tarieven  van energie zullen de aankomende stijgen

Als bedrijfseigenaar zult u nooit de mogelijkheid hebben om tariefverhogingen onder controle te houden. Echter, het verkrijgen van een verbruiksaudit voor uw bedrijf kan waardevolle informatie opleveren die u zal helpen om energie te besparen door het implementeren van een effectief managementprogramma. Typische operationele energiebesparingen kunnen oplopen van 15-30 procent. Als u een bedrijfseigenaar bent of verantwoordelijk voor de exploitatie van een gebouw in een zorginstelling, school, kerk of ander gebied met veel verkeer, zal het verkrijgen van een commerciële energieaudit helpen om het gebouw kostenefficiënter te laten werken.

  • Het uitvoeren van een dergelijke audit zal leiden tot aanzienlijke besparingen, zowel direct als in de toekomst. Het verkrijgen van een gecertificeerde audit van een energieadviesbureau zal leiden tot het ontwikkelen van een managementplan dat niet alleen het comfortniveau van de faciliteit zal verbeteren, maar ook uw ecologische voetafdruk zal verminderen en de maandelijkse kosten van het nutsbedrijf zal verlagen. Kortom, u zult ook uw bedrijfsresultaat verbeteren – en wel op een comfortabele manier.

Wat houdt een commerciële energieaudit in?

Er zijn verschillende methodologieën voor het uitvoeren van een succesvolle commerciële energieaudit:

– Identificeer, inventariseer en beoordeel alle loodgieterij, elektrische en mechanische apparatuur en facilitaire leidingen. De verzamelde informatie omvat de fabrikant van de apparatuur, de gedeclareerde en werkelijke bedrijfsrendementen, de toestand en de leeftijd plus de onderhoudsgeschiedenis.

– Het uitvoeren van een blaasbalgtest om de effectieve isolatie en luchtdichtheid van een gebouw te beoordelen.

– Beoordeling van de luchtverversing van gebouwen

– Identificeren, inventariseren en beoordelen van alle verlichtingssystemen in het gebouw

– Identificeer, inventariseer en beoordeel alle door de motor aangedreven machines met vermelding van de aangegeven en werkelijke bedrijfsrendementen.

– Bekijk alle bouwkundige blauwdrukken met vermelding van eventuele wijzigingshistorie.