Commissie Samson

Hoe kun je je energieverbruik gemakkelijker monitoren en makkelijk besparen op je energie?

Nadat het verbruik is onderzocht en de gebieden zijn geïdentificeerd waar een bedrijf de energiebesparing kan verbeteren, moeten er acties worden ondernomen om een bepaald doel te bereiken. Deze acties moeten door de consultant worden gepland en moeten meetbaar zijn om ervoor te zorgen dat er vooruitgang wordt geboekt. Sommige acties kunnen zo eenvoudig zijn als het vragen en implementeren van werknemers om hun computers en verlichting in hun werkruimtes uit te schakelen wanneer ze elke avond vertrekken, andere kunnen net zo ingewikkeld zijn als de aankoop van nieuwe of het upgraden van oude apparatuur die helpt om energie te besparen.

Je kunt ook een energieconsultant inhuren om te kijken waar je nog makkelijk energie kunt besparen

Er zijn energiemanagementconsultants die door bedrijven kunnen worden ingezet om de zwakke punten en gebieden te identificeren die voor elk bedrijf kunnen worden verbeterd. Veel grote bedrijven kunnen hun eigen fulltime baan hebben, of zelfs een afdeling die zich bezighoudt met energiebeheer, maar middelgrote tot kleine bedrijven kunnen het financieel meer haalbaar vinden om een consultant in te huren om aan hun energiebeheer te werken.

  • Sommige van de specifieke gebieden die een energiemanagementconsultant kan evalueren zijn onder andere het controlesysteem van een bedrijf, ze kunnen een retrofit haalbaarheidsstudie uitvoeren en ze zullen kijken naar netwerk- en systeemintegratie. Door te kijken naar het systeemontwerp zal worden geëvalueerd hoe efficiënt de apparatuur van het bedrijf is. Er wordt gekeken naar de huidige toepassing van de apparatuur en er worden aanbevelingen gedaan voor de beste uitvoering van het systeemontwerp.

Bekijk of je oude systemen nog steeds helpen om energie te besparen

Het bestuderen van de haalbaarheid van het veranderen van een oud energiemanagementsysteem en het vervangen ervan door nieuwe technologie is een grote onderneming, maar een consultant zal de ervaring hebben om de beste aanbeveling aan een bedrijf te doen. Omdat energiebeheerconsultants het belang van de bedrijven die hen inhuren vooropstellen, moeten hun adviezen onbevooroordeeld en betrouwbaar zijn.